EDİRNE / KEŞAN - Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okul ve Sanayi işbirliği ile 10. Ve 11. Sınif öğrencilerimizi Keşan Zümbüller Kereste İşletmesine götürdük. Farklı iş kollarını tanımaları ve  gelecek planlarını geliştirebilmeleri amacıyla yapılan bu gezide emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn İlhan SAZ, TOBB Proje Okulu Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Okul Müdürümüz Fevzullah KOÇAK, Tarım Alanı Öğretmenimiz Gülnur ATÇEKEN ve Tarım Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerimizle uygulama seraları ve ayçiçeği tarlamızdayız .Yetiştirilen ürünleri inceleyerek alan öğretmenimizden ve öğrencilerimizden bilgi aldık. Katkı sunan Keşan Belediyesine, Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına ve Keşan Ticaret Borsasına öğrencilerimiz adına bir kez daha teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizle ve Öğretmenlerimizle birlikte, bu yıl 12. düzenlenen Hayvancılık, Tarım, Süt Ürünleri Tohum ve Gıda sektörlerini bir arada buluşturan Trakya'nın bu yılki ilk fuarına katıldık.

Fuarda, Tarımsal ve Mekanizasyon anlamında tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıktığı tarımsal ekipmanları yerinde inceledik.

Tarımsal alanda kullanılan son teknoloji hakkında katılımcı firmalardan bilgiler aldık.

Öğrencilerimizle beraber standları ziyaret ederek yeni iş fırsatlarını ve değişen dünyadaki teknolojiyi inceleme fırsatı bulduk.

Öğrencilerimize geleceğin birer üreticisi, yetiştirici kısacası Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunmasına yardımcı olabilmeleri adına değişen teknolojiyi ve yenilikçi çağı yerinde gözlemlerini sağlayarak, inceleme fırsatları sunduk.

Nis

Okulumuz Elektrik Elektronik teknolojisi öğretmeni Serkan Yavuz, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ Akreditsyon projesi kapsamında eğitim öğretim görevlendirmesinde yer almıştır.

Öğretmen olarak, Almanya'daki kurumdaki görevini başarıyla tamamlayan öğretmenimiz,23 Nisan günü Köln şehrine düzenlenen sosyal etkinlikte yer almıştır. Öğretmenimiz, sağ salim ülkemize geri dönerek görevine başlamıştır.

Nis

Okulumuz Elektrik Elektronik teknolojisi öğretmeni Serkan Yavuz Almanya'nın Essen şehrindeki Berufskoleg West Meslek Lisesinde, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ Akreditsyon projesi kapsamında eğitim öğretim görevlendirmesinde yer almaktadır. Öğretmen olarak, Almanyadaki kurumda 10 gün boyunca görev yapacaktır. Kendisine başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuzda geleneksel oyunlarımız dan mangala turnuvası yapıldı..Bir hafta süren turnuva zevkle tüm öğrenciler tarafından izlendi. Turnuva sonunda

Birinci ikinci ve üçüncü olanlara okul müdürümüz Feyzullah KOÇAK madalya ve hediyelerini vererek odullendirmistir

Ara

Türkiye Ulusal Ajası' nın Erasmus +KA121 Akreditasyon projeleri kapsamında onaylanan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde

Yürütülmekte olan mesleki eğitim okul eğitimi ve yetişkin eğitimi akreditasyon projeleri kapsamında 2023 yılı için konsorsiyum üyesi

olarak seçilen okulumuz ; proje hakkında bilgilendirme toplantısına katılarak sözleşmemizi imzaladık.

Yapacağımız projelerin okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine hayırlı olmasını dileriz.